Deze 7 profielen tref je aan op datingsites

Hoe komt het toch dat je in de jungle van datingsites en datingsapps zo lastig de juiste match vindt? Eentje die bij jou past en dezelfde normen en waarden heeft?

In z’n algemeenheid hebben datingsites en datingsapps voordeel bij zoveel mogelijk leden. Dat betekent ook dat je veel slapende c.q. niet actieve profielen aantreft. Iemand moet echt zelf zijn of haar account verwijderen, anders blijft het profiel bijna altijd nog zichtbaar. En omdat er (bijna) geen screening door sites of apps wordt gedaan, vind je er allerlei types.

Dit zijn de 7 meest voorkomende types:

1. Stabiel en op zoek naar een serieuze relatie.
Dit zijn degenen die hun scheiding, relatiebreuk of het verlies van hun partner goed hebben verwerkt en over voldoende zelfreflectie beschikken. Zij weten wat ze willen en weten wat ze te bieden hebben en ze willen graag een serieuze relatie aangaan.

2. Op zoek naar spanning
Dit type is vaak nog gebonden, maar mist de spanning en/of seks. Het siert degenen die daar eerlijk en open over zijn. Maar als je een serieuze relatie zoekt, kun je dit type natuurlijk beter vermijden.

3. Verkennend en oriënterend
Dit kunnen mensen zijn die voor het eerst kennismaken met de online datingwereld. Ze zijn bijvoorbeeld net gescheiden of overwegen te gaan scheiden. Of hebben besloten uit elkaar te gaan maar wonen nog wel onder één dak. Als je hier een relatie mee krijgt ben je vaak de ‘rebound’ (een relatie met iemand die net weg is bij zijn of haar partner, waardoor hij of zij nog niet echt toe is aan een vaste en serieuze relatie). En het aangaan van een relatie met iemand die nog niet alle banden met de vorige partner heeft verbroken is uiteraard een uitdaging…

4. Bindings- of verlatingsangst
Ook al lijkt het in het begin dat iemand met bindingsangst de ware weleens zou kunnen zijn, gaat zijn of haar gedrag zich in de loop der tijd kenmerken door aantrekken en afstoten. Dan wil iemand je weer veel zien en dan hoor je vervolgens weer een tijd niets. Erg vermoeiend en stressvol en een stabiele en duurzame relatie zit er met zo iemand niet in.

Iemand met verlatingsangst lijkt in het begin ook heerlijk; je wordt bedolven onder de berichtjes, aandacht en liefdesbetuigingen. Je krijgt (te) snel te horen dat hij of zij van je houdt. En vakantieplannen en samenwoonplannen volgen vaak ook erg snel. Maar dit gedrag is alleen maar benauwend en verstikkend bij de ander en werkt averechts. Iemand met verlatingsangst wil persé een relatie en wil zich vooral heel snel binden, zonder zijn of haar partner eerst goed te leren kennen.

5. Emotionele en/of financiële problemen
Emotionele en financiële problemen lijken vaak samen te gaan. Iemand heeft zijn of haar leven niet op orde. Pas op dat je niet ‘de redder’ gaat spelen. Zo iemand kan je veel geld, tijd en vooral teleurstellingen opleveren. En: jouw eigen behoeften delven het onderspit.

6. Slapende / niet actieve accounts
Zoals de omschrijving als doet vermoeden; diegenen die dit profiel heeft ooit gemaakt is vergeten of zijn of haar account op te heffen.

7. Fake profielen
Dit kunnen òf oplichters zijn die proberen geld van je af te troggelen of dit zijn profielen waarvan bijvoorbeeld de foto’s niet van diegenen zelf zijn (‘catfish’). In z’n algemeenheid geldt; als iets te mooi om waar te zijn lijkt, is het vaak ook niet waar.